Vill du vara mer än en kugge i hjulet?

Vad är målet med din utbildning? Att bli en duktig löntagare i en socialdemokratisk utopi eller att bli den bästa versionen av du som du kan bli? CUF:s höstkampanj kommer att handla om utbildning och själva syftet med det, nämligen hur det är kopplat till ett framtida yrkesliv.

Vi ser utbildning som vägen till att nå sina drömmar och bygga sig ett liv man trivs med. För vissa innebär det att utbildning ska förbereda en för högre studier, för andra att det ska ge dig ett jobb på direkten och för vissa för att kunna starta något eget. Vi tycker att det är alldeles för lite fokus på det tredje alternativet, och att utbildningarna ofta saknar tydlig profil trots att du gjort ett val. Teoretiska linjer ska vara teoretiska och praktiska ska vara praktiska. Det finns alltid mellanting och möjligheter att välja till kurser som breddar din behörighet, men om du inte vill så ska du inte behöva göra det vilket Socialdemokraterna dessvärre hotar med för tillfället. Samhället behöver både akademiker, praktiker och entreprenörer, men framförallt så behöver DU de valmöjligheterna för att nå dina drömmar!

Kampanjen består av tre flygblad, Vill du vara mer än en kugge i hjulet?, Den enes bröd är den andres… bröd och Klart grabben ska baka!

Den första syftar till entreprenörskapet inom skolan, att dagens skola är väldigt inriktad på att du ska bli anställd men inte den som anställer. Det problematiserar vi.

Den andra handlar om hur viktigt det är att fortsatt kunna välja sin skola själv, eftersom du ju såklart vet bäst själv! Det fria skolvalet har bara vinnare och det är det som är poängen med rubriken.

Och så det sista flygbladet beskriver just att de praktiska linjerna innehåller alldeles för lite praktik, vilket ju var syftet med hela utbildningen. Går du en praktisk linje ska du kunna ta ett jobb inom den branschen direkt efter studenten, det ska skolan ha rustat dig för.

Vi hoppas att kampanjen ska kunna väcka en nyfikenhet hos elever. De vet ju precis som vi att de själva vet bäst om sin utbildning, det gäller bara att vi berättar för dem att CUF är på deras sida.

Så vad säger ni? Rädda skolans frihet och lär kidsen jobbskapande!

- BLI MEDLEM IDAG!

Relaterade nyheter